nieuws

PWS en Humanitas gaan samen ontwikkelen

bouwbreed

Patrimonium Woning Stichting en Humanitas gaan in de toekomst nauw samenwerken bij het ontwikkelen van levensloopbestendige appartementen.

Dat deelden de woningcorporaties mee bij het slaan van de eerste paal voor de bouw van 132 woningen van dit type aan Plein 1953 in Rotterdam-Pendrecht.

“De vraag naar zorg en service in Rotterdam stijgt sterk. Daar spelen we op in. In het vervolg doen we dit soort projecten altijd samen met PWS,” aldus drs. H.M. Becker, voorzitter van de Raad van Bestuur van Humanitas, dat ook in enkele lopende projecten van PWS is gestapt in onder andere Hoogvliet en in de Agniesbuurt. Zijn collega ir. D.H.J. Sligman van PWS kondigde een stevige investering in de bijbehorende zorg in de appartementen aan. Daardoor krijgt het project maximaal de kans zich te bewijzen. In de twee torens – een lage en een hoge – worden op verzoek van de dienst Stedenbouw + Volkshuisvesting 64 huurappartementen gebouwd. Volgens Becker kan het project daardoor waarschijnlijk niet kostendekkend worden uitgevoerd, ondanks het feit dat de ontwikkelaars uitstel krijgen van betaling van erfpacht. Behalve de appartementen realiseren de bouwers HBG en Dura Bouw in het complex ook een aantal wijkvoorzieningen.

Reageer op dit artikel