nieuws

Protest tegen sloop met Padre Pio

bouwbreed Premium

Na dertig jaar is de Italiaanse regering daadwerkelijk begonnen met het afbreken van de oneigenlijk gebouwde panden in de Siciliaanse Tempelvallei. Na een gezamenlijk akkoord tussen de ministers van Openbare Werken, Milieu en Cultuur werd vorig jaar een begin gemaakt met de sloop van honderden gebouwen. Vorige week waren voor het eerst de woonhuizen aan de beurt, wat tot demonstraties met dramatische taferelen leidde.

Mensen ketenen zich aan hun woning vast, gezinnen weigeren het pand te verlaten en een aantal demonstranten hangt aan de bulldozers. De afbeelding van Padre Pio is voor de vele gezinnen nog het laatste redmiddel om niet op straat te hoeven staan. Maar de regering heeft dermate lang vergaderd en geaarzeld, dat er geen weg terug meer bestaat, ondanks het feit dat er de afgelopen maanden in de Tempelvallei ineens veel woningen zijn voltooid die er jarenlang half afgebouwd bij hebben gestaan. Deze ‘karkassen’ komen het eerst onder de sloopkogel.

Het archeologisch gebied moet op deze wijze zijn oorspronkelijke uiterlijk terugkrijgen.

Reageer op dit artikel