nieuws

Professor Koeman moet Ede helpen in kwestie Kernhem

bouwbreed Premium

De gemeente Ede gaat professor mr. M. Koeman betrekken in de kwestie die is ontstaan rond de nieuwbouwwijk Kernhem. Koeman moet als deskundige op het gebied van milieurecht zijn licht laten schijnen over de vernietiging van het bestemmingsplan Kernhem door de Raad van State.

De bouw van 3500 huizen werd 24 december door deze uitspraak stilgelegd. De gemeente Ede heeft volgens de Raad van State verzuimd voor de uitbreidingswijk een aparte Milieu Effect Rapportage (MER) uit te voeren. De gevolgen die deze vertraging voor de toekomstige bewoners hebben, worden de komende weken door de gemeente in kaart gebracht. Professor Koeman is verbonden aan het advocatenkantoor Stibbe Simont Monahan Duhot. Koeman’s taak wordt om Ede juridisch de weg te wijzen zodat de vertraging in de bouw zo beperkt mogelijk blijft.

De pogingen van wethouder Spiegelenberg om de bezwaarmakers tegen Kernhem te bewegen hun bezwaren tegen de bouwvergunningen van de inmiddels verkochte huizen in te trekken, zijn gestrand.

De Stichting Milieuwerkgroepen Ede, de Stichting Natuurbehoud Doesburgerbuurt en de Vereniging Behoud Kernhem/Doesburg stellen zich op het standpunt dat juist met deze huizen de ecologische zone waar zij voor strijden geweld wordt aangedaan.

Reageer op dit artikel