nieuws

Prijs voor initiatief dat bouw veiliger en gezonder maakt

bouwbreed

FNV Bouw looft een prijs uit voor initiatieven die de bouw veiliger, gezonder of prettiger maken.

‘Een idee of vinding is niet genoeg’, verduidelijkt de vakorganisatie. ‘Het gaat om een praktische toepassing.’ De Arboprijs FNV Bouw zal voortaan jaarlijks worden uitgereikt. De prijs bestaat uit een bedrag van 22.000 gulden. Hij komt in de plaats van de Eimert Sinooprijs, die vroeger werd gegeven voor een idee of uitvinding waardoor de arbeidsomstandigheden in de bouw- of houtnijverheid verbeterden.

Om voor de nieuwe prijs in aanmerking te komen is een plan of idee onvoldoende. ‘Het initiatief moet goed uitvoerbaar zijn en daadwerkelijk bijdragen aan verbetering’, laat FNV Bouw weten. Om misverstanden te voorkomen, voegt de vakorganisatie daar nog aan toe: ‘Geen prijs wordt uitgereikt aan inspanningen die vanzelfsprekend zijn gezien de eisen die de Arbowet stelt.’

Het prijzengeld moet worden besteed aan het veiliger maken van het werk. Daarnaast is er een bedrag van ruim 1000 gulden voor werknemers die hun eigen arbeidsomstandigheden of die van collega’s hebben verbeterd.

Reageer op dit artikel