nieuws

Onrust na aanhouding Zeeuwse ambtenaar

bouwbreed Premium

De arrestatie van een 47-jarige ambtenaar van de gemeente Kapelle op verdenking van corruptie heeft in ambtelijke en bestuurlijke kringen in Zeeland grote ongerustheid veroorzaakt. Het Openbaar Ministerie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.

Bij een belastingcontrole werden aanwijzingen gevonden dat de man in de jaren 1995/1996 steekpenningen heeft aangenomen van een bedrijf. Het zou gaan om enkele tienduizenden guldens. De verdachte was toen hoofd van de afdeling ruimtelijke ordening van de inmiddels opgeheven gemeente Westerschouwen. Woordvoerder E. Boot van het OM wil niet zeggen van wat voor soort bedrijf de verdachte geld zou hebben ontvangen. Evenmin kon zij aangeven of er mogelijk bestuurders bij de affaire zijn betrokken.

Na de gemeentelijke herindeling is verdachte werkzaam geweest bij de nieuwe gemeente Schouwen-Duiveland. Vervolgens is hij in dienst getreden van de gemeente Kapelle.

Verbaasd

De vroegere wethouder P. Ganseman zegt niet verbaasd te zijn over de aanhouding van de ambtenaar. Ganseman verklaart het college te hebben gewaarschuwd toen hij kennis had genomen van de sollicitatie van de bewuste ambtenaar bij de gemeente Kapelle. “Uit het veld klonk rumoer over activiteiten van de man in het grijze circuit”, licht Ganseman toe. Het zou gaan om illegale projectontwikkeling.

Bij de vorige werkgever van de man, de gemeente Schouwen-Duiveland, was bekend dat hij naast zijn gemeentelijke baan tevens in huizen handelde. Voor het college was dat geen probleem, omdat het niet in strijd was met het ambtenarenreglement.

Reageer op dit artikel