nieuws

Olijfhout mogelijk alternatief voor tropisch hardhout

bouwbreed Premium

De Stichting Robinia steunt een onderzoek naar de mogelijkheden van olijfhout als alternatief voor tropisch hardhout.

In het zuiden van Italië wordt nagegaan of de olijfboomgaarden voldoende hout kunnen opleveren. Het onderzoek moet ook antwoord geven op de vraag, of het materiaal een kans maakt op de Nederlands markt.

In Zuid-Europa wordt olijfhout veel gebruikt in de afbouw en de meubelindustrie. Dat is echter niet voldoende om de verjonging van de boomgaarden te financieren.

Introductie op de Nederlandse markt kan een stimulans geven voor de aanplant van nieuwe bomen. De Stichting Robinia is een kennis- en informatiecentrum in Wageningen. De organisatie geeft advies over het telen, verwerken en gebruiken van verschillende houtsoorten.

Reageer op dit artikel