nieuws

Nieuwe mijlpaal garantie instituut

bouwbreed

Het Garantie Instituut Woningbouw (GIW) heeft in drie jaar tijd 150.000 garantiecertificaten op nieuwbouwwoningen afgegeven. Volgende maand wordt officieel het 750.000ste certificaat uitgereikt.

Eén van de toekomstige bewoners van de wijk Vorstenhove in Lisse zal de gelukkige zijn. Het gaat om een project van de Thunnissen Groep uit Heemstede.

In een kleine zes jaar tijd zijn in Nederland 250.000 woningen onder GIW-garantie gerealiseerd. Immers, in 1995 was het premier Kok die het half miljoenste certificaat aan een Haags echtpaar overhandigde.

Tijdens de feestelijkheden die rond het bereiken van de nieuwe mijlpaal van het GIW op 8 februari worden georganiseerd, neemt het garantie instituut tegelijkertijd afscheid van zijn voorzitter R. de Wit.

De oud-commissaris der koningin in Noord-Holand heeft de GIW-voorzittershamer vanaf 1993 gehanteerd. Met ingang van 1 januari 2001 is zijn functie overgenomen door de voormalige wethouder van Den Haag, P. Noordanus.

Reageer op dit artikel