nieuws

Natuursteenbedrijven uit federatie afbouw

bouwbreed

De Algemene Nederlandse Bond van Natuursteenbedrijven (ABN) voelt zich niet langer thuis in de Federatie van Ondernemersorganisaties in de Afbouw (FOA). Volgens de bond zijn de leden vaak niet bouwgebonden. De ABN is daarom uit de federatie gestapt.

In een verklaring melden partijen dat “in de afgelopen periode is gebleken dat ambities en belangen van beide organisaties niet parallel lopen. In goed overleg is daarom besloten dat ABN per 1 januari 2001 uit de FOA is getreden”.

Directeur G. Borghouts van de ABN licht toe: “De ambities van de FOA zijn vooral gericht op de afbouw en daar hebben wij, natuursteenbedrijven, niet zoveel mee. Wij zitten in een ander marktsegment.”

Grafzerken

De circa tweehonderd ondernemingen die bij de ABN zijn aangesloten, zijn voor het merendeel werkzaam in de grafzerkenbranche. Slechts een klein deel is echt (af)bouw gerelateerd.

“De samenwerking met de FOA is wel heel leuk, maar kost ook veel energie. En middelen kun je maar een keer inzetten. We hebben er goed over nagedacht en hebben besloten dat we onze tijd beter kunnen besteden aan het behartigen van de belangen van onze eigen leden.”

Door één deur

Volgens Borghouts ligt aan de breuk geen conflict ten grondslag. “Er is niets ontuchtelijks aan de hand. We kunnen ook nog gewoon met elkaar door één deur. En mochten we elkaar in de toekomst toch nodig hebben, dan weten we elkaar te vinden.”

Vice-voorzitter J. van de Kant van de FOA zegt het besluit van de ABN te betreuren. “Maar ik zal het moeten respecteren. Er is nu in ieder geval wel duidelijkheid.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels