nieuws

Miljarden voor overname firma bouwmaterialen

bouwbreed

Etex Group, de Belgische fabrikant van bouwmaterialen, neemt de afdeling buizensystemen van het Britse Glynwed Pipe Systems over. De overnamesom bedraagt 786 miljoen Britse ponden, zo’n 2,7 miljard gulden, heeft een woordvoerster van de Belgische onderneming meegedeeld.

Hiermee worden twee van ’s werelds grootste groepen voor plastic bouwmaterialen voor bouw en industrie samengevoegd. Etex Group wordt nu naar eigen zeggen wereldwijd marktleider in plastic buizensystemen voor bouw en industrie. De aandeelhouders van Glynwed en de mededingingsautoriteiten moeten nog wel akkoord gaan met de overname.

Glynwed Pipe Systems vertegenwoordigt meer dan 75 procent van Glynwed International, dat een notering heeft aan de Londense effectenbeurs. Pipe Systems nam de afgelopen jaren enkele grote bedrijven over in Frankrijk en Canada en heeft een een omzet van zo’n 2,5 miljard gulden.

Etex Group zet zo’n 6 miljard gulden om, behalve in de plastic producten voor bouw en sanitair ook in dakbedekking, vloeren, cementplaten en gipsplaten. Een van de belangrijkste overnames was die in 1999 van Marley, een in het Verenigd Koninkrijk beursgenoteerde groep in de sector van de bouwmaterialen. Verder nam de Belgische fabrikant bedrijven over in bijna alle West-Europese landen, Australië en Canada.

Reageer op dit artikel