nieuws

Limburg spekte ingenieursbureau

bouwbreed

Ambtenaren van de provincie Limburg hebben jarenlang het ingenieursburau Iwaco bevoordeeld bij het verstrekken van opdrachten voor aanbestedingen voor bodemsanering.

Dat meldt het NRC-Handelsblad. De krant baseert zich op een vertrouwelijk rapport van de financiële controleur van Limburg. Iwaco zou opdrachten voor saneringsprojecten hebben gekregen, ondanks het feit dat het bedrijf niet de goedkoopste offerte had ingediend. Bovendien zou meerwerk zonder voorafgaande opdracht zijn uitgevoerd en achteraf goedgekeurd. De saneringsprojecten vielen daardoor enkele miljoenen duurder uit.

Een woordvoerder van de provincie bevestigde dat op grond van de rapportage van de controleur een extern onderzoek is gestart. “Onderzocht wordt of aanbestedingsregels onjuist of onvolledig zijn toegepast. Daarbij wordt bekeken of er sprake is van onrechtmatig handelen.”

Limburg verwacht de resultaten in de loop van het komend voorjaar aan de staten te kunnen presenteren.

Reageer op dit artikel