nieuws

Holland Railconsult haakt aan bij ICT

bouwbreed

Holland Railconsult (HR) en ICT Automatisering (ICT) gaan vanaf 1 maart samenwerken voor de ontwikkeling van treinbeheersingssystemen. Een intentieovereenkomst voor deze exclusieve samenwerking is inmiddels getekend.

Door het combineren van het specialisme van HR op het gebied van treinbeheersingssystemen en de IT-kennis van ICT, ontstaat volgens de bedrijven een sterke partij op de markt van deze systemen. De ondernemingen kennen elkaar al sinds 1993 van de realisering van gezamenlijke projecten, zoals het ontwikkelen en onderhouden van software van railverkeersleiding. De grootste klant van de combinatie wordt Railinfrabeheer, die complexe systemen voor de NS beheert.

HR en ICT zijn sterk complementair en kennen nauwelijks overlapping. HR is als voormalige NS-dochter het specialistische ingenieursbureau voor railsystemen met expertise op het gebied van de ontwikkeling en engineering van systemen voor de beveiliging en beheersing van het spoorwegverkeer. ICT is werkzaam op het gebied van embedded software, waarin het bedrijf marktleider is, telecom en administratieve automatisering.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels