nieuws

HBG-dochter Misener bouwt brug in Florida

bouwbreed Premium

HBG-dochter Misener Marine gaat over het St. Lucie Kanaal in de Amerikaanse staat Florida een negenhonderd meter lange brug bouwen. Met de opdracht is een aanneemsom gemoeid van 28 miljoen euro (61,6 miljoen gulden).

De nieuwe brug, die naast de huidige Thomas B. Manuel Bridge komt te liggen, zal uit 21 overspanningen bestaan. De HBG-dochter tekent behalve voor de bouw ook voor het ontwerp van de nieuwe brug. De overspanning, ongeveer tweehonderd kilometer ten noorden van Miami, maakt deel uit van de Florida Turnpike tolweg.

Het contract behelst overigens ook de renovatie van de bestaande brug. Misener Marine zal onder meer de fundering versterken, uitzetvoegen vervangen en de verkeersgeleiderail vernieuwen. Eind dit jaar wordt met de werkzaamheden begonnen. Het project zal medio 2004 gereed zijn.

Reageer op dit artikel