nieuws

Havenwethouder Simons stapt op

bouwbreed

Havenwethouder Simons van Rotterdam stapt op. De PvdA’er wordt per 1 april voorzitter van de raad van bestuur van het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn in Utrecht. De reden voor zijn vertrek laat Simons nog in het midden.

De wethouder zat vorig jaar lange tijd overspannen thuis. Twee maanden geleden ging Simons weer aan het werk. De 53-jarige Hans Simons bekleedde vanaf 1982 verschillende wethoudersposten in Rotterdam. Tussen 1990 en 1994 was hij staatssecretaris van Volksgezondheid. Daarna keerde hij weer terug naar Rotterdam. Vanaf 1998 zit Simons op de post Haven en Economische Zaken.

Het wethouderswerk, het loco-burgemeesterschap, de affaire rond de bestuursdeclaraties en enkele nevenfuncties werden Simons begin 2000 teveel.

P. van Dijk, de PvdA-fractievoorzitter in de gemeenteraad, verving Simons gedurende zijn afwezigheid. Of Van Dijk ook nu weer Simons zal gaan vervangen, is nog niet duidelijk.

Reageer op dit artikel