nieuws

Groeiend tekort aan kantoorruimte speelt Parijs parten

bouwbreed

De economische groei dreigt in Parijs voor een groot probleem te zorgen: er is onvoldoende kantoorruimte beschikbaar om aan de hoge vraag te voldoen. Dit stelt directeur Benoit du Passage van makelaar Jones Lang Lasalle.

In 2000 werd in Parijs 2,3 miljoen vierkante meter kantoorruimte verhuurd, tegen 2 miljoen in 1999.

Dat goede nieuws wordt overschaduwd door een dreigend tekort. Er is nog een voorraad van 1,2 miljoen vierkante meter, een half jaar vraag dus. Echter, in de komende twee jaar wordt er nog maar weinig nieuw gebouwd. Er zijn slechts 165 projecten ingediend voor de bouw van meer dan 5000 vierkante meter – de voorraad voor anderhalf jaar indien de huidige tendens zich doorzet.

De makelaar heeft zijn hoop gevestigd op nieuwbouw in met name het noorden van Parijs. Daar, in plaatsen als Saint-Denis of Saint-Ouen is nog voldoende ruimte beschikbaar voor de bouw van grotere kantoorvolumes. “Als daar gebouwd kan worden, zal het in de toekomst mogelijk blijven om kantoren voor een redelijke prijs te huren”, aldus Du Passage.

Reageer op dit artikel