nieuws

Gelderland gaat voor duurzame A12-zone

bouwbreed Premium

De provincie Gelderland wil samen met de gemeenten Arnhem, Westervoort, Duiven, Zevenaar, Didam en Bergh een industrieschap opzetten voor het gezamenlijk ontwikkelen van duurzame bedrijfsterreinen langs de A12. Gedeputeerde voor economische zaken Boxem heeft dit na overleg met de A12-gemeenten bekend gemaakt.

Partijen zien veel in een gezamenlijk bedrijfsterreinenbeleid, dat moet gelden voor het hele gebied tussen Arnhem en de Duitse grens. Zuinig ruimtegebruik, goed beheer, duurzame inpassing en een goede fasering zijn belangrijke voorwaarden voor de ontwikkeling. Doel is de A12-zone zo goed mogelijk te benutten, aangezien het gebied erg in trek is bij het bedrijfsleven. Binnen het knooppunt Arnhem-Nijmegen worden afspraken gemaakt over de planning van bedrijfsterreinen. Die afspraken vormen het uitgangspunt voor het op te richten industrieschap.

Reageer op dit artikel