nieuws

Extra sluiskolk in de Maas

bouwbreed Premium

Nederland en Wallonië hebben overeenstemming bereikt over de bouw van een vierde sluiskolk in de Maas, ter hoogte van het Limburgse Eijsden en het Belgische Ternaaien. De kolk komt nagenoeg geheel op Belgisch grondgebied en gaat ongeveer 130 miljoen gulden kosten. Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat draagt 15 miljoen bij.

De nieuwe sluiskolk is nodig omdat de scheepvaart toeneemt en de schepen steeds groter worden. Hierdoor lopen de wachttijden bij Ternaaien op.

Met de bouw wordt in 2004 begonnen. In 2008 moeten de werkzaamheden zijn voltooid. Voordat wordt begonnen vinden bouw- en milieustudies plaats. Afgesproken is dat alles wordt gedaan om nadelige effecten van de extra sluiskolk te minimaliseren.

Reageer op dit artikel