nieuws

Eigenaar Het Hemeltje druk in de afbouw

bouwbreed

Jan Veerman, de onfortuinlijke Volendamse ondernemer, is op veel fronten actief in de bouw. Als ontwikkelaar, leverancier en afbouwer, maar nadrukkelijk niet als hoofdaannemer. Op de ledenlijst van het NVOB komt zijn naam niet voor.

Veermans bouwactiviteiten variëren van het eenmans timmerbedrijf J.N. Veerman tot Groot Afbouwbedrijf BV met 150 werknemers en een omzet van dik dertig miljoen gulden. Tussen deze twee uitersten heeft Veerman zijn bouwbelangen verdeeld in de projectontwikkelingsmaatschappij J.N. Veerman & Partners, bouwmaterialenleverancier GBM Keukens, Tegels, Sanitair BV, en het afbouwbedrijf Volblok. Daarnaast exploiteert de Volendammer vastgoed in drie BV’s: J.N. Veerman Onroerend Goed, Nanking Properties en de Ontwikkelingscombinatie Royal Parc.

Het zwaartepunt van Veermans bouwactiviteiten ligt bij Groot Afbouwbedrijf BV. Opgericht in 1968 door metselaar C. Groot en stukadoor C. Koning, die elkaar in de bouwvakantie toevallig waren tegengekomen. Van het leggen van cement dekvloeren breidden de werkzaamheden zich al gauw uit met stucwerk, montage van gipsblokken, tegelwerk en het spuiten van wanden en plafonds.

In 1995 werd het bedrijf dat tot dan toe onder de naam Afbouwbedrijf Groot en Koning opereerde, gesplitst in Groot Afbouwbedrijf en GBM Keukens, Tegels, Sanitair. Door zich nadrukkelijk ook als leverancier van bouwmaterialen te presenteren, komt het bedrijf tegemoet aan de groeiende vraag naar complete afbouwpakketten. “Wij komen al bij het schrijven van het bestek in contact met architect, aannemer of projectontwikkelaar”, luidt de toelichting van de toenmalige directeur Groot. “Eventuele onduidelijkheden die later mogelijk tot misverstanden kunnen leiden, corrigeren wij en waar nodig worden, natuurlijk in overleg, veranderingen aangebracht.”

In 1995 duikt voor het eerst de naam Veerman op in het bedrijf, in de vorm van Wooncentrum Veerman, een onderdeel van GBM. Voor de particuliere sector werd Interieur Totaal Volendam geïntroduceerd. Twee jaar later, op 8 augustus 1997, neemt Jan Veerman het gehele bedrijf over.

De afbouwonderneming is ISO-gecertificeerd en bezit tevens een Komo-procescertificaat voor buitengevelisoltiesystemen. Op de LSGI-website (Landelijke Gevel Specialisten-Isolatie) presenteert Groot Afbouwbedrijf zich als een kwaliteitsbedrijf: “Opdrachtgevers hebben ons de uitvoering van vele werken toevertrouwd en weten onze deskundigheid op dit gebied te waarderen. Op de door ons uitgevoerde gevelisolatie wordt een verzekerde garantie van tien jaar gegeven.”

Het zijn bepaald niet de geringste projecten waarvoor het Volendamse bedrijf de afbouwpakketten heeft verzorgd. Op de referentielijst prijken onder meer het theater Purmerend en het zeer prestigieuze appartementencomplex Cortile in het centrum van Amstelveen. Het bijzondere van het door A+I architecten Ho Liem ontworpen Cortile (Italiaans voor binnenplaats) is dat de mediterrane opzet van het complex consequent is uitgewerkt, zowel in het ontwerp van de tuinen en de gebouwen als in de keuze van de materialen.

De in Oostblokker gevestigde Volblok BV is een gezamenlijke dochteronderneming van Groot Afbouwbedrijf en Schouten Blokker BV. Naast afbouw- en constructiewerkzaamheden bestaan de activiteiten van Volblok hoofdzakelijk uit loodgieterswerk.

Jan Veerman verzorgt bepaald niet voor de geringste projecten de afbouwpakketten.

Van eenmans timmerbedrijf J.N. Veerman tot Groot Afbouwbedrijf

Reageer op dit artikel