nieuws

Duizenden jonge Limburgers maken kennis met bouw

bouwbreed

Duizenden jongens en meisjes overspoelen de komende dagen in Limburg de opleidingscentra voor de bouw in het kader van de Limburgse ‘Bouw doe-week’ (maandag 29 januari tot en met 2 februari). De organisatoren verwachten dat in de scholingscentra in, onder andere Nuth, Weert en Heerlen, zo’n 3500 belangstellenden zullen komen.

Het voornaamste doel is vrouwen en meisjes te interesseren voor een technisch beroep. Daarom zijn door het Servicepunt Vrouwen in de Bouw, vakvrouwen aan getrokken om de activiteiten te begeleiden. “En om te laten zien dat de bouw niet langer een pure mannenwereld is. En, dat je er als vrouw met plezier in kan werken”, licht het servicepunt toe.

Het feit dat op Limburgse bouwplaatsen zo’n tachtig vrouwen in technische beroepen werken, zoals timmerkracht, tegelzetter en dakdekker, ondersteunt die visie. Natuurlijk gaat de aandacht niet uitsluitend uit naar vrouwen en meisjes. Alle belangstellenden, leerlingen, ouders en docenten zijn welkom.

“Met de doe-activiteiten, die plaatsvinden in de werkplaatsen van de deelnemende samenwerkingsverbanden, krijgen leerlingen inzicht in de technische opleidingen die ze na het voortgezet middelbaar beroepsonderwijs (VMBO) kunnen kiezen”, aldus één van de organisatoren.

Deelnemers aan de Limburgse Bouw doe-week zijn SWV Bouwopleidingen in Nuth, SPB Bouwopleidingen Midden-Limburg Weert, Bouw Opleidingscentrum in Horst en de Regionale Opleidingscentra in Heerlen, Maastricht, Roermond en Venlo.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels