nieuws

Caterpillar verovert markt via dealers

bouwbreed

Caterpillar, producent van bouw- en mijnbouwmaterieel, diesel- en gasmotoren en gasturbines, heeft de grootste dealer van bosbouwmachines in het Zuidoosten van de VS gekocht om later stukjes van dat bedrijf te verkopen aan Caterpillar-dealers. Het wil op die manier de dealers aan zich binden om marktleider te kunnen worden in bosbouwmachines.

Pioneer Machinery heeft een uitgebreid netwerk in West-Virginia, Virginia, Georgia, North en South Carolina en Florida en verkoopt in die staten de helft van alle bosbouwmachines. Caterpillar koopt ook het aan Pioneer verbonden bedrijf in gebruikte machines en de financieringsmaatschappij van Pioneer.

“Wij willen simpelweg de grootste leverancier worden van bosbouwmachines en -uitrustingsstukken”, zegt John E. Pfeffer van Caterpillars Noord-Amerikaanse commerciële divisie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels