nieuws

Camera’s moeten flatgebouw behoeden voor vernielingen

bouwbreed Premium

Woningbouwvereniging Saenwonen gaat met ingang van deze week vandalisme en vernielingen in flatgebouw Perim bestrijden met behulp van videocamera’s.

Cameratoezicht in de vier hoofdentrees van het gebouw moet het gevoel van onveiligheid bij de bewoners wegnemen.

Saenwonen zegt nu jaarlijks tienduizenden guldens te moeten betalen voor herstel van vernielingen. Onlangs nog onderging het complex met ruim vierhonderd huishoudens een grote opknapbeurt. Daardoor is het vandalisme al teruggelopen. Saenwonen denkt dat van het ophangen van camera’s nog meer preventieve werking uitgaat.

Bewoners hoeven zich volgens Saenwonen niet bespied te voelen. Alleen als na vernielingen aangifte wordt gedaan, dan kan de regiopolitie Zaanstreek-Waterland naar de banden kijken. Saenwonen of bijvoorbeeld de huismeester kunnen de opnamen niet bekijken.

Reageer op dit artikel