nieuws

Beste afstudeerder houdt van bedrijfsleven

bouwbreed

Nicole Peeters (25) is de beste afstudeerder bouwkunde die de TU Delft vorig jaar afleverde. Momenteel is ze trainee bij ING Vastgoed. “Misschien ga ik in de toekomst promoveren, maar ik weet nu al dat ik nooit uitsluitend wetenschappelijk werk wil doen. Daarvoor vind ik het bedrijfsleven veel te interessant.”

Peeters studeerde zowel af in bouwmanagement en vastgoedbeheer als in bouwtechnologie, met als specialisatie demontabel bouwen. “Zowel de strikt technische als de markttechnische kanten van demontabel bouwen interesseren me. Mijn scripties liggen dan ook in elkaars verlengde.”

In haar scriptie bouwmanagement en vastgoedbeheer ontwikkelde ze een methode gericht op opdrachtgevers van kantoorbouw. Deze kunnen aan de hand van haar methodiek analyseren hoe hun huidige huisvestingssituatie is en vervolgens een aantal toekomstscenario’s doorlopen met als einddoel te kunnen kiezen voor een zo optimaal mogelijk concept voor een nieuw onderkomen. De voor- en nadelen van de verschillende concepten worden in de interne afweging meegenomen. Voor haar tweede scriptie onderzocht ze hoe demontabele componenten van een gebouw opnieuw kunnen worden gebruikt. “De constructie van demontabele gebouwen is een uitgekauwd gebied, maar naar het hergebruik is nog nauwelijks onderzoek gedaan.”

Trainee

Delft University Press publiceert volgende maand beide onderzoeken. “Ik kort mijn scripties, zo’n 350 pagina’s tekst, in tot honderd pagina’s per boekje. Dan is het beter leesbaar. Ik heb nog de tijd tot aan het eind van de maand. Het is een enorm karwei. Alles lijkt even belangrijk, dat maakt het moeilijk om te kiezen.”

Momenteel werkt Peeters als trainee bij ING Vastgoed in Den Haag. Gedurende twee jaar werkt ze op verschillende afdelingen en disciplines van dit bedrijf. “Ik wissel om het half jaar van afdeling. Zo leer ik het bedrijf en de verschillende disciplines goed kennen. Alleen met mijn studie heb ik tot nu toe nog niet zoveel kunnen doen.”

Wetenschappelijke carrière

Het traineeship is niet te combineren met haar ambitie om te promoveren. “Een volle baan en zo’n zware studie gaan niet goed samen. Misschien dat ik na mijn tijd als trainee korter ga werken zodat het toch te doen is. Als ik het ga doen dan wil ik vastgoedbeheer en ontwikkeling centraal stellen in mijn proefschrift.”

Een wetenschappelijke carrière ligt wat haar betreft hoe dan ook niet in het verschiet. “Op dit moment vind ik vastgoedbeheer en ontwikkeling het meest interessant. Aan een universiteit zie ik mezelf nog niet fulltime gaan werken. Ik hou van het bedrijfsleven. Ik wil het niet missen.

Reageer op dit artikel