nieuws

Apeldoorn wil station toch restaureren

bouwbreed

Apeldoorn ziet af van nieuwbouw van een ondergronds station. Ook realisatie van een station boven de grond ziet de gemeente niet langer zitten. Uit kostenoverwegingen geeft het gemeentebestuur de voorkeur aan restauratie van het bestaande station. Daardoor blijft een deel van het huidige stationsgebouw uit 1876 sloop bespaard.

In het project Forumpark, een plan van 150 miljoen gulden waarin ongeveer het hele stationsgebied op de schop gaat, was aanvankelijk de aanleg van een ondergronds station voorzien. Omdat die optie duurder uitvalt dan restauratie en enkele monumentenorganisaties zich tegen de sloop verzetten, is nu voor gedeeltelijk behoud van het station gekozen.

Wel zullen de zijvleugels van het huidige gebouw tegen de vlakte gaan, zo hebben gemeente en NS in onderling overleg besloten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels