nieuws

‘Als je maar goed betaalt, zijn ze er wel’

bouwbreed Premium

“Een afspraak is een afspraak”, verklaart Klijnstra zijn oprechte woede. We zitten in zijn kantine in een grote bouwput in Nieuwegein, waar 25 medewerkers van Van der Velden betrokken zijn bij de nieuwbouw van het hoofdkantoor van Ballast Nedam.

Steigerbouwers en folieplakkers, betonafwerkers en opruimers. Ze zorgen ervoor dat de hele winter probleemloos kan worden doorgewerkt. Vorst, regen of wind; het maakt allemaal niet uit. Het bouwen van steigers en het aanbrengen van folie op grote hoogte is een specialisme van Van der Velden.

“Ik laat me niet kietelen”, zegt Klijnstra. “Je moet je poot stijf houden, ook al verlies je zelf veel geld. Ik heb al eens eerder de steigers weggehaald bij een aannemer die zich niet de afspraken hield. Ik heb geen zin in juridische procedures. Ik neem mijn verlies en stap op, maar wel met geheven hoofd. Zo voed ik mijn jongens ook op.”

Flexibiliteit

Hij is trots op zijn (familie)bedrijf, waarvan bijna alle medewerkers een veiligheidscertificaat hebben. De omzet zag hij dit jaar stijgen van 13 naar circa 33 miljoen gulden. Zijn drie zoons zijn respectievelijk uitvoerder, commercieel directeur en verantwoordelijk voor de steigerbouw. Zijn dochter voert de administratie en ook zijn vrouw is nauw betrokken bij het dienstverlenende bedrijf, dat verder nog actief is op het gebied van catering en schoonmaakwerkzaamheden.

Niet iedereen in de bouw was blij met Klijnstra’s activiteiten – hem werd verweten zich niet aan de bouw-cao te houden – maar inmiddels heeft hij zijn plaats op de markt verworven. De grote Nederlandse bouwondernemingen weten hem te vinden. Zij roemen zijn flexibiliteit. Als op het laatste moment snel een klus afgerond moet worden, kan Klijnstra altijd

bouwvakkers leveren. Als je ze maar goed betaalt, zijn ze er wel, luidt zijn credo. Inmiddels heeft hij vaste afspraken gemaakt met zo’n zes grote bouwers, waaronder Ballast Nedam, HBG en BAM NBM. Behalve dat Klijnstra voortdurend voor deze ondernemingen aan het werk is, is ook vastgelegd dat ze elkaars personeel niet wegkapen. “Sommige grote bouwbedrijven zijn het zat om iedere keer weer met wisselende onderaannemers te werken. Zij tekenen liever een soort raamcontract met twee of drie vaste bedrijven, die altijd beschikbaar zijn.”

Autoritair

Klijnstra zegt gemakkelijk aan personeel te kunnen komen. “Om de doodeenvoudige reden dat ik veel meer bied dan een ander.” De prijzen berekent hij wel door. “Bouwondernemers zijn er nu achter dat ze voor kwaliteit, snelheid en flexibiliteit moeten betalen. Als ik op het laatste moment moet opleveren, is mijn uurloon er ook naar. En als ik mijn normale uurloon niet kan krijgen (78 gulden), kom ik niet. Om die reden werk ik dus nauwelijks in Friesland. We zijn daar alleen in het weekeinde actief, bij de bouw van luxe schepen.”

Dat sommigen hem autoritair vinden, kan de Groninger zich wel voorstellen. Zo heeft hij duidelijke, maar harde afspraken gemaakt met zijn eigen personeelsleden. “Ik wil de goede mensen houden, de slechte mogen meteen weer vertrekken. Iemand die zonder geldige reden een kwartier te laat komt, levert loon in. Medewerkers met een bedrijfsauto betalen in het weekeinde hun eigen benzine. We hebben een proeftijd van een maand. Iemand die zich voordoet als een goed vakman, maar niet goed presteert, kan meteen weer ophoepelen. En iedereen ruimt zijn eigen rommel op in de kantine.”

De harde benadering werkt, meent de gemoedelijke, maar strenge Groninger. “Als je iemand aan de portemonnee komt, komt dat hard aan.” Maar, zegt hij, “het valt niet altijd mee zo’n steng beleid te voeren. Je moet vreselijk consequent zijn.”

Wie ziek is, verliest (een deel van) zijn bonus. Maar wie het hele jaar werkte, kon voor 2000 de geldbonus incasseren, op kosten van de baas naar de Costa Brava of dus met Kerst drie dagen naar Londen. Zo’n zestig medewerkers met hun gezin hebben voor de laatste optie gekozen. Kerst in een luxe hotel in de Britse hoofdstad, met verwarmd binnenbad, sauna, fitnessruimte en alle andere gewenste faciliteiten binnen handbereik.

Beter af

Ondanks dat ze het zonder kerstpakketten moeten doen, zijn Vrijhof en Schuurbiers toch tevreden. Ze ruilden Volker Wessels Stevin in voor Van der Velden Dienstengroep. Bij Klijnstra zijn ze naar eigen zeggen beter af. “Hier verdienen we meer. En iedereen werkt toch in de eerste plaats voor het geld, nietwaar?”

‘Ik neem als het nodig is mijn verlies en stap op, maar wel met geheven hoofd’

Reageer op dit artikel