nieuws

Bouwwereld

bouwbreed

“Ik heb elke dag vakantie”, heeft prof. P. Smid jarenlang geroepen, terwijl hij tachtig uur per week werkte, schrijft Bouwwereld nummer 16. Nu hij na 28 jaar afscheid neemt als hoogleraar Afbouwtechniek en Milieu-integratie aan de Universiteit Eindhoven, is het echt zover. Hoewel van luieren weinig lijkt te komen. Smid blijft zich inzetten voor milieuvriendelijk en gezond bouwen. Sinds het aanvaarden van het hoogleraarschap heeft hij getracht zijn studenten het inzicht mee te geven dat bouwen milieuvriendelijk en gezond moet zijn. Met wisselend resultaat, geeft Smid toe. Desondanks is hij tevreden over het resultaat van zijn onderwijs. “Er is een richting in de architectuur en bouwtechniek ontstaan die rekening houdt met de wereldproblematiek.”

Bouwwereld, Elsevier Bedrijfsinformatie, Doetinchem, 0314 349510.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels