nieuws

Bouwmagnaat Wessels 50 miljoen gulden rijker

bouwbreed

De Twentse bouwmagnaat Dick Wessels heeft begin dit jaar 50 miljoen gulden verdiend met de verkoop van zijn belangen in het Britse Internetbedrijf Telme.com.

Het weekbad FEM De Week meldt dat Wessels zijn belangen precies op tijd verkocht. Kort nadat hij zijn stukken van de hand had gedaan, kelderde de koers van het dotcom-bedrijfje aanzienlijk. Het weekblad stelt dat de “succesvolle investeerder” Wessels, in het dagelijks leven lid van de Raad van Bestuur van Koninklijke Volker Wessels Stevin, het talent bezit “op tijd in te stappen, maar vooral op tijd uit te stappen”. Wessels was begin dit jaar ook één van de weinige Nederlanders die fors verdiende aan de beursgang van World Online. Tienduizenden andere beleggers gingen het schip in. In maart verkocht Wessels’ investeringsmaatschappij Reggeborgh een groot deel van haar belang in World Online. Na de verkoop kelderde de koers met circa 75 procent. Reggeborgh nam midden 1998 voor circa 20 miljoen gulden een belang van 20 procent in het Britse Internetbedrijf Telme.com, dat toen nog onder een andere naam opereerde. De koers van het bedrijf aan de Londense beurs deed weinig, maar vervijfvoudigde begin 2000. Wessels ging voor “het snelle geld”, concludeert het weekblad. Hij bracht zijn belang terug tot 5,5 procent. Kassa: circa 50 miljoen gulden rijker.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels