nieuws

HBG vaart wel bij WK Duitsland

bouwbreed

“Een prettig scenario voor ons”, zo reageert een woordvoerder van ’s lands grootste aannemer, de Hollandsche Beton Groep (HBG) op de toewijzing van het WK voetbal aan Duitsland in 2006.

De bouwer hoopt een graantje mee te pikken van het sportfestijn door stadions neer te zetten of te renoveren. “München, Frankfurt en nog een paar andere steden hebben bouwplannen. Er is interesse in nieuwbouw of vernieuwbouw”, weet de HBG-man. De aannemer profileert zich de laatste jaren als de bouwer van voetbalstadions in Duitsland. In Rostock werkt de onderneming aan een grootscheepse vernieuwing van het stadion van de plaatselijke club Hansa, een project van 55 miljoen gulden. Het paradepaardje komt in Gelschenkirchen, waar HBG het thuishonk van Schalke ’04 bouwt. Voor 300 miljoen verrijst in een voormalig mijnbouwgebied een overdekt voetbalpaleis voor 52.000 toeschouwers. Het ingenieuze bouwwerk krijgt niet alleen een beweegbaar dak, maar ook een uitschuifbare grasmat, naar het voorbeeld van het Gelredome in Arnhem. Dit is volgens HBG de beste manier om een goede mat te krijgen in een overdekt stadion.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels