nieuws

Bussum wil groeien met groen imago Zestien bouwprojecten in kleinste gemeente het Gooi

bouwbreed

Bussum is qua oppervlakte de kleinste gemeente in het Gooi met in verhouding de meeste inwoners: bijna 31.000. “De mogelijkheid om te bouwen is hierdoor beperkt, maar we slagen er gelukkig in om goed gebruik te maken van de ruimte die we hebben”, aldus communicatiemedewerkster H. Pel van de gemeente Bussum. “Onze stad staat bekend als een groene gemeente met parken en veel open ruimte. Dat willen we graag zo houden. Enerzijds wil je ruimte voor woningen creeren, anderzijds wil je het groene imago niet aantasten. Daarom maken we ook bestaande gebouwen geschikt voor nieuwe woningen. Een oude kerk die zijn functionaliteit verloren heeft, kan bijvoorbeeld goed dienst doen als nieuwe woonlocatie.”

Bussum heeft momenteel zestien bouwprojecten lopen. “Er wordt zeker wel gebouwd in onze gemeente. Ik denk dat hier in de komende drie jaar toch zeker vijfhonderd woningen zullen verrijzen. Dat moet ook wel, want de vergrijzing zet hier nog niet echt door. De verwachting is zelfs dat we er in de komende jaren veel meer jonge gezinnen bij krijgen. Ons woningbouwbeleid is daar dan ook op afgestemd.”

Bussum kijkt verder. Om het centrum een stuk aantrekkelijker te maken wordt gedacht aan de verplaatsing van het gemeentehuis. “Daar kunnen dan bijvoorbeeld woningen voor in de plaats komen. Ook een mooie waterloop in het centrum behoort tot de serieuze mogelijkheden.

De bewoners van Bussum hebben onlangs hun mening kunnen geven over de diverse ideeen die we hebben. Binnen nu en enkele maanden zal duidelijk worden wat de toekomst voor het centrum zal brengen. Zeker is dat we het gebied moeten aanpakken, anders verliezen we het in de toekomst van andere gemeenten”, aldus Pel.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels