nieuws

Vraag Duitse bouw daalt 9,5 procent

bouwbreed

wiesbaden – De Duitse bouwbedrijven met twintig of meer medewerkers hebben in februari 9,5 procent minder opdrachten binnengehaald dan in dezelfde maand van 1999. In de categorie hoogbouw daalde de vraag met 13,6 procent. De wegen- en tunnelbouw leverde volgens het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden 2,1 procent in.

In de oude deelstaten nam de vraag met 8,1 procent af. De omzet daarentegen steeg in februari met 14,9 procent tot ruim tien miljard gulden. Het aantal arbeidsuren nam daarbij met liefst 28,1 procent toe tot 63.403.

In het oosten van Duitsland werd in de hoogbouw een kwart minder opdrachten geboekt. Doordat de wegen- en tunnelbouw met 5,6 procent aantrok, daalde over de hele linie de vraag met 14,1 procent. De omzet in het oosten steeg in februari met 5,3 procent tot 3,1 miljard gulden. Het aantal arbeidsuren nam met 6.9 procent toe tot 24.509.

Het aantal werknemers in de Duitse bouw bedroeg eind februari 1,006 miljoen, zo’n 28.000 minder dan een jaar eerder.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels