nieuws

‘Juichen voor Oranje in gele units’ GE Capital levert alle tijdelijke ruimten voor Europees voetbalkampioenschap

bouwbreed

moerdijk – “Natuurlijk”, zegt Kees Jan Rietveld van GE Capital Modular Space, “is het leveren van driehonderd units voor een evenement fantastisch. Maar technisch gezien feitelijk niet zo bijzonder. Het zijn toch net legodozen die aan elkaar worden geplaatst. Nee, tijdelijke verpleeginrichtingen inclusief liften bouwen, dat is pas moeilijk.”

Het zijn slimme jongens in Moerdijk, waar GE Capital Modular Space zijn hoofdvestiging heeft. Vorig jaar bedachten ze dat voor de organisatie van een groot evenement als Euro2000 wel eens tijdelijke huisvesting nodig zou kunnen zijn. Dus werd contact gelegd met de organisatie van het voetbalfestijn, dat Nederland en Belgie van 10 juni tot 2 juli in de greep zal houden.

Kees Jan Rietveld, managing director Benelux van GE Capital, benadrukt dat het bedrjf al een goede relatie heeft met het Nederlands Omroep Bedrijf (NOB). “Als een ijsmeester in Friesland nog maar begint na te denken of het ijs hard genoeg is voor een Elfstedentocht, belt de NOB ons al voor units. Wij zijn zo’n beetje de hofleverancier.”

Netwerk

Een behoorlijk netwerk heeft de verhuurder van tijdelijke huisvesting dan ook geen windeieren gelegd. Immers, de NOB en het Belgische BRT en VTR sloegen voor het evenement de handen ineen om Euro2000 als Forto te verslaan. En toen Forto vorig jaar besloot in de Rai een groots mediadorp te bouwen, rinkelde in Moerdijk al snel de telefoon met het verzoek de behuizing te leveren.

Bij elkaar leverde GE Capitol zo’n duizend vierkante meter aan units in de Rai. Maar daarmee was het nog niet gedaan. De organisatie Euro2000, inmiddels benaderd door de unitverhuurder, voorzag eveneens dat rond de stadions wel eens extra huisvesting nodig zou kunnen zijn. “En omdat wij ook in Belgie gevestigd zijn, konden ze alles bij ons bestellen”, vertelt Jacco Haze, regio accountmanager.

Bij alle acht stadions waar de wedstrijden worden gespeeld, staat gemiddeld vijfhonderd vierkante meter aan gele units van GE Capitol. “Of grijze, de iets luxere uitvoeringen”, voegt Haze er aan toe.

Begin mei vent hij ruim driehonderd units uit. Accountmanager Haze treedt op als de coordinator van het grootscheepse project. “Sinds we de opdracht binnen hebben, zijn we al maanden bezig met de voorbereidingen. Want vergeet niet dat het vooral qua logistiek een kunststukje is. Nu al worden de units gereed gemaakt. In de meeste gevallen leveren we ook nog het meubilair.”

Keuken

Als projectcoordinator heeft Haze ook een kijkje kunnen nemen in de organisatie van het voetbalkampioenschap. “Ongelooflijk hoeveel daarbij komt kijken”, zegt hij met een zeker ontzag. “Voor de opbouw van het mediadorp in de Rai ligt een draaiboek van uur tot uur klaar. Daarvoor zijn maar twee dagen beschikbaar. Er zijn zoveel mensen mee bezig. Volgens mij nemen die na afloop van het evenement allemaal een half jaar vakantie.”

Haze heeft intern de zaak op een rijtje. Vanaf 14 mei gaan de vrachtwagens rijden. In een paar dagen tijd moet de klus zijn geklaard. “In die paar dagen moeten wij pieken. Niet alleen de units moeten de deur uit, in de RAI en bij de acht stadions moeten ook de monteurs klaarstaan die de behuizingen plaatsen. Is dat achter de rug, dan zit het er voor ons op. Pas als het kampioenschap voorbij is, halen we alles weer terug. Dat is logistiek ook geen sinecure, maar voor het opruimen heeft nooit iemand aandacht.”

Voldoening

Beide heren zitten er redelijk ontspannen bij. Om het Oranje-gevoel op het verder saaie bedrijventerrein van Moerdijk een beetje uit te dragen, heeft GE Capitol zijn kantoren met oranje zeilen ingepakt.

“Het moet toch een beetje gaan leven”, merkt Kees Jan fijntjes op.

De managing director is inmiddels aardig door de wol geverfd als het gaat om dergelijke evenementen. Zijn onderneming leverde het befaamde Big Brother huis in Almere. En ook voor de buitenlandse varianten van deze reality-soap worden units van GE Capitol gebruikt.

Maakt dit alles de onderneming niet blasse? Rietveld veert op: “Nee, zeker niet. Natuurlijk zijn we trots dat we aan dergelijke publiekstrekkers mogen meewerken, maar een tijdelijk schoolgebouw in een paar dagen neerzetten geeft ons net zo veel voldoening. Misschien zelfs wel meer.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels