nieuws

Werknemers kranenbouwer Bailey eisen duidelijkheid

bouwbreed Premium

De 120 werknemers van kranenbouwer Bailey willen duidelijkheid over de toekomst van het bedrijf. Vanmiddag eisen zij in een gesprek met de directie harde garanties.

Vorige maand nam de Ten Have Groep het bedrijf over van beursfonds De Vries Robbé. De nieuwe eigenaar liet afgelopen donderdag de crediteuren van Bailey weten dat zij slechts een deel van tegoeden krijgen uitbetaald.

Het personeel vreest dat woedende schuldeisers nu belangrijke productiemiddelen zullen inpikken. Sinds vrijdagmiddag bewaken de werknemers daarom het Nieuw Lekkerlandse bedrijfspand. “Ze bewaken in feite hun eigen werkgelegenheid”, zegt F. Szablewski, bestuurder van FNV Bondgenoten. Afgelopen weekend heeft het personeel in ploegen de bewaking op zich genomen. “Nu zijn ze weer aan het werk, maar na werktijd gaat de bewaking weer verder.”

Vanmiddag zal er volgens Szablewski een gesprek plaatsvinden met de directie. “Wij willen dat er goede afspraken met de crediteuren worden gemaakt”, aldus de bestuurder van FNV Bondgenoten. “Ik moet zeggen dat ik er een hard hoofd in heb dat, maar je weet nooit hoe het gaat.” Als het gesprek geen positieve uitkomst heeft voor de werknemers en de toekomst van het bedrijf, volgen mogelijk acties.

Reageer op dit artikel