nieuws

Vrouwen moeten jongeren lokken

bouwbreed

Om jongeren te laten zien hoe leuk het werken in de bouw is, zoekt de Stuurgroep Limburgse Bouw vakvrouwen.

Tijdens de ‘Bouw doe-week’ eind januari kunnen jongeren die voor hun beroepskeuze staan kennismaken met de bouw door middel van korte, praktische opdrachten.

Niet alleen vakmannen, maar ook vakvrouwen moeten daarbij het goede voorbeeld geven in vakken zoals metselen, tekenen, timmeren, meubels stofferen en bouwmaterieel besturen. Ook zzp’ers en vrouwen in kantoorfuncties zijn welkom bij de organisatoren.

Op Nederlandse bouwplaatsen werken 432 vrouwen, van wie bijna eenderde als timmerkracht. Bijna duizend vrouwen zijn te vinden in technische beroepen als werkvoorbereider en calculator. Hoewel het totale aantal vrouwen in de bouw stabiel is, stijgt het aantal in kaderfuncties.

Inlichtingen: Vrouwen in de Bouw, tel. (035) 5427257.

Reageer op dit artikel