nieuws

Tweede Maasvlakte krijgt vorm

bouwbreed Premium

De plannen voor de Tweede Maasvlakte krijgen steeds meer vorm nu het Expertisecentrum van het Project Mainport Rotterdam twee referentie-ontwerpen heeft gemaakt. Eigenlijk gaat het om één ontwerp, met twee verschillende toegangen tot de zee.

In variant 1 (links) komen de schepen de Tweede Maasvlakte binnen via een doorgang door de bestaande Maasvlakte. Variant 2 (rechts) heeft een eigen toegang vanuit zee en alleen een doorsteek door de oude Maasvlakte voor de binnenvaart. De referentie-ontwerpen geven een indicatie van de kosten (3,6 tot 5,2 miljard gulden) maar kunnen nog allerminst worden aangeduid als definitieve schetsen.

De markt moet met plannen komen, want de Tweede Maasvlakte is onderwerp van publiek-private samenwerking. Het bedrijfsleven zal de kosten moeten dragen van de landaanwinst

Reageer op dit artikel