nieuws

Stakingskas FNV wellicht toch open

bouwbreed Premium

De stakingskas van de federatie FNV gaat wellicht toch open als de cao-onderhandelingen in de bouw uitlopen op acties. Dit zegt eerste onderhandelaar van FNV Bouw, D. van Haaster, in een vraaggesprek met Cobouw.

“In de publiciteit is ten onrechte de indruk gewekt als zou de federatie de stakingskas voor ons gesloten houden, omdat wij een looneis van 6 procent hebben gesteld. Dat is niet juist. Er is afgesproken dat wordt gekeken naar de conflictpunten op basis waarvan eventuele acties zouden worden gevoerd”, aldus Van Haaster. De 6 procent is in de praktijk alleen maar optisch. Collega-bonden zitten op dezelfde looneis, maar benoemen de stijging anders. “Wat maakt het nu voor verschil, zes procent of 4 plus 2 procent. Dat is ook 6.”

Op pagina 5: ‘Commotie rond looneis overtrokken’.

Reageer op dit artikel