nieuws

Sportstad Heerenveen kwestie van aandelen

bouwbreed Premium

heerenveen – De bouw van een sport- en gezondheidspark rondom het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen is alleen haalbaar als de gemeente met aandelen een fiks belang neemt in de rechtspersoon die eigenaar wordt van Sportstad Heerenveen, blijkt uit analyse. Gebeurt dat niet, dan is de kans groot dat het plan niet doorgaat.

De plannen behelzen de bouw van een zwembad en sporthal, een opleidingscentrum voor tien opleidingen. De initiatiefnemers zijn behalve de gemeente, voetbalorganisatie SC Heerenveen en scholengemeenschap Friesland College. De kosten van de realisatie bedragen naar verluidt 500 miljoen gulden. Zonder aandelenkapitaal ontstaat een tekort van 70 miljoen in de financiering, wordt gezegd.

Reageer op dit artikel