nieuws

S. Slavenburg, Slavenburg groep

bouwbreed Premium

Een student zou er waarschijnlijk zijn neus voor ophalen, voor het kot waarin bestuursvoorzitter Sylvester Slavenburg van het gelijknamige bouwbedrijf uit Schiedam zijn werk doet. Een ruimte van drie bij vier meter, waar nog een flinke hoek vanaf wordt gesnoept door een pantry. De ruimte staat in open verbinding met de kamer daarnaast waar drie collega’s kantoor houden.

Hier ligt een stapeltje dossiers, daar een verdwaald pianoboek. In een hoek staat een verhuisdoos met wat rommel. Het portret van een bewonderde grootvader staat achteloos op een kastje; het is er nooit van gekomen om het op te hangen.

Het is niet verwonderlijk dat Slavenburg niet vaak vertoeft in zijn kamer. Waar hij wel vertoeft is te zien bovenop zijn PC. Daar staat een miniatuurmodel van de Mercedes C-klasse waarmee hij het land doorkruist op weg naar gesprekken met klanten en relaties.

Het bouwbedrijf, gevestigd aan de Nieuwe Haven in Schiedam, is de laatste jaren overduidelijk uit zijn jasje gegroeid. Slavenburg offerde twee jaar terug zijn directiekamer op, om plaats te maken voor mensen die meer op kantoor werken. De dagelijkse leiding van het bedrijf heeft hij aan twee mededirecteuren gedelegeerd. Als aanjager en conceptbedenker moet hij vooral veel de deur uit om inspiratie op te doen.

Volgend jaar maart betrekt het bedrijf zelf een nieuw pand op het bedrijventerrein Rivium, aan de voet van de Rotterdamse Brienenoordbrug. Daarin is weer wel een royale kamer gepland voor de bestuursvoorzitter. Vanaf de twaalfde verdieping heeft hij straks een magistraal uitzicht over Rotterdam. Een kamer waar hij mensen kan ontvangen om met hen te brainstormen over nieuwe bouwconcepten. Chaos zal daar niet langer de basis vormen voor zijn creativiteit; binnenin hem is het al onrustig genoeg. Dus zal Slavenburg in overleg met de architect kiezen voor een rustige inrichting

Reageer op dit artikel