nieuws

Ruim vijf keer sneller werken met compacte magnetische staalboor

bouwbreed Premium

Met de nieuwe Rotabroach Micro magnetische staalboor kan volgens de fabrikant ruim vijf keer zo snel worden gewerkt als met andere boorsystemen. Deze kleinste boor uit de serie weegt elf kilo en kan met een magnetische aantrekkingskracht van 750 kilo op het stalen werkstuk worden gefixeerd voor een hoge nauwkeurigheid.

De sterkte van de Micro zit in de CNC-gefabriceerde boren die hitte en slijtage tijdens het werk minimaliseren. Door de meervoudige tanden met dubbele snijdraad, snijden de boren zich snel een weg door metaal.

De relatief compacte Micro heeft een lengte van 365 millimeter, een breedte van 160 millimeter en is 240 millimeter hoog. Door de magneetkracht is hij verticaal, horizontaal en boven het hoofd te gebruiken.

Om veiligheid te waarborgen bij uitval van de stroom tijdens het werk, kan de boor ook met kabels worden vastgezet. De motor kan pas aanslaan wanneer de magneet is bekrachtigd en schakelt automatisch uit wanneer oververhittingsgevaar bestaat of de boorkop door een klap uit positie raakt.

Rotabroach Ltd, Sheffield (GB), telefoon (+44 114) 2767795.

Met de Rotabroach Micro magnetische staalboor kan volgens de fabrikant ruim vijf keer zo snel worden gewerkt als met andere boorsystemen. De magnetische aantrekkingskracht van 750 kilogram fixeert de boor op het werkstuk voor een hoge nauwkeurigheid.

Reageer op dit artikel