nieuws

Regenval nadelig voor bouwbedrijven

bouwbreed Premium

Overvloedige regenval in de maand oktober heeft veel bouwbedrijven parten gespeeld. Zo’n 17 procent van de bouwbedrijven ondervond stagnatie in de voortgang van de werkzaamheden als gevolg van het slechte weer.

Dat blijkt uit de conjunctuurmeting van oktober van het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid.

In de b&u-sector had 15 procent van de bedrijven last van het slechte weer; in de gww 23 procent. Hoewel voor veel bedrijven de overvloedige regenval herinneringen oproept aan de situatie in 1998, bleek de regen toen een belangrijker stagnatiefactor.

De personeelstekorten blijven een probleem voor veel bouwbedrijven. Bijna een kwart van de bedrijven in de b&u-sector ondervond in oktober stagnatie als gevolg van onvoldoende personeel. Eenzelfde percentage in deze sector verwacht echter dat het personeelsbestand de komende drie maanden zal groeien. Voor de tijd van het jaar is dat een hoog percentage, meent het EIB. Een meerderheid van de gww-bedrijven meent dat het personeelsbestand de komende maanden zal afnemen, ondanks de goede vooruitzichten.

Reageer op dit artikel