nieuws

R. van Gelder Boskalis

bouwbreed Premium

Bestuursvoorzitter Rob van Gelder van baggeraar Boskalis houdt van een goede sigaar. Dat wordt al duidelijk in de gang die leidt naar zijn kamer.

Hij zit vanwege een ingrijpende verbouwing tijdelijk in een bouwkeet, maar de wanden ademden er toch al snel de geur van Oud Kampen en Hajenius. Zolang de verbouwing duurt, is Van Gelder verstoken van het mooie uitzicht op de Merwede waar hij anders zo van kan genieten. Zolang ook staat zijn verrekijker werkeloos op een kastje. Normaal gesproken houdt hij er graag de concurrentie mee in de gaten. Als hij ziet dat die haar materieel stroomopwaarts verplaatst, dus naar de werf in plaats van naar een werk, mag hij van zichzelf weer een goede Oud Kampen opsteken. Het meubilair waarmee Van Gelder zich omhult bestaat grotendeels uit afdankertjes. De zware formica tafel en dito bureau zijn afkomstig van zijn voorganger, van wie hij in 1985 het roer overnam met de opdracht het door al te enthousiast diversificeren topzwaar geworden baggerbedrijf weer op koers te krijgen. De bureaustoel erfde hij van zijn voorganger bij een eerdere werkgever. Die vond het wel een aardige gedachte wanneer Van Gelder letterlijk zijn stoel zou overnemen. Dat vond Van Gelder ook en hoewel inmiddels flink afgeleefd, krijgt die stoel straks ook weer een prominente plek in de gloednieuwe directiekamer. De stoelen rond de spreektafel wacht straks de vuilnisbak. Van Gelder verwacht niet dat er binnen het bedrijf liefhebbers zullen zijn die nog iets zien in de uitgewoonde zetels. Ze kwamen nota bene uit de bestuurskamer van baggerbedrijf Zaan en Verstoep, dat hij in 1988 inlijfde. Dat de fusie met HBG afgelopen zomer niet doorging, kwam volgens Van Gelder niet omdat de stoelen van HBG- voorzitter Jan Veraart hem niet aanstonden.

Reageer op dit artikel