nieuws

Primeur asfaltfrezer bij Wirtgen Nederland

bouwbreed

Bij Wirtgen Nederland in Giessen is komende zaterdag een primeur te zien: de asfaltfreesmachine type W2100. Het prototype wordt momenteel in de fabriek in het Duitse Windhagen afgebouwd. De Nederlandse machinisten mogen als eersten hun oordeel over de machine geven.

De machine, beoogd opvolger van de 2100DC, heeft een freesbreedte van 2000 of 2200 millimeter en een freesdiepte van 320 millimeter. De aandrijving gebeurt door een zescilinder motor van Caterpillar, die een vermogen levert van 480 kW. Het totale bedrijfsgewicht is 37.200 kilogram.

Tevens tonen Wirtgen Nederland-directeur Ger de Jong en zijn mensen de nieuwe afwerkmachine van Vögele, het type Super 1900. Deze is voorzien van een afwerkbalk van liefst vijf meter. De motor is een vloeistofgekoelde diesel van Deutz, met een vermogen 129 kW. De maximale afwerkdikte is 300 millimeter, de maximum afwerksnelheid 25 meter per minuut.

Aanvankelijk was de bedoeling dat beide machines voor het eerst begin volgend jaar tijdens de vakbeurs Bauma in München te zien zouden zijn. Dat de Nederlandse machinisten zaterdag vanaf 14.00 uur om hun mening wordt gevraagd, heeft alles te maken met hun betrokkenheid bij het werk en de machines.

Reageer op dit artikel