nieuws

Pilkington samen met St.Gobain naar Polen

bouwbreed Premium

De Britse glasfabrikant Pilkington gaat samen met het Franse St. Gobain een fabriek voor float glas bouwen in Polen. De fabriek komt in de plaats Wykzoty in het zuidwesten van het land en krijgt een capaciteit van 260.000 ton per jaar. Bij de productie wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologie voor dit soort glas voor de bouwwereld. De fabriek, die in 2003 moet gaan draaien, vergt een investering van 120 miljoen en zal in eerste instantie werk bieden aan 130 mensen.

Pilkington heeft al een float glas-fabriek in Sandormierz in het oosten van Polen. Op hetzelfde terrein is inmiddels ook een fabriek voor autoglas neergezet. De algemeen directeur van Pilkington, P. Scaroni, zegt: “De voortdurende economische groei in Polen zal naar verwachting ook de komende tijd aanhouden. Via deze belangrijke joint venture kunnen onze beide bedrijven daarvan volop profiteren. We kunnen onze klanten beter bedienen vanuit een lokale fabriek.”

Pilkington en St. Gobain werken ook samen in Brazilië. De joint venture daar, Cebrace Cristal Plano Ltda, heeft recent de bouw van een vierde float-glas fabriek aangekondigd.

Reageer op dit artikel