nieuws

Nieuwe autolaadkranen Hiab compacter én krachtiger

bouwbreed Premium

De Zweedse fabrikant van autolaadkranen Hiab, in Nederland vertegenwoordigd door Hiab Leebur in Meppel, heeft een nieuwe serie geïntroduceerd: de XS. Van de vier nieuwe modellen zijn er drie in liefst vier besturingsvarianten leverbaar.

De kranen zijn, claimen de Zweden, compacter en lichter, hebben een grotere reikwijdte en zijn krachtiger. Van de modellen XS122, XS144 en XS166 is de reikwijdte 15,1 meter, de capaciteit loopt van 11 tot en met 17 tonmeter. Het zwaarste model XS700 reikt tot 20,7 meter en tilt 66 tonmeter. Dit model is alleen leverbaar in de variant HiPro.

De besturingsvarianten CL en Duo maken gebruik van het door Hiab ontwikkelde veiligheidssysteem, waaronder een elektronische overbelastingscontrole. Het is leverbaar in combinatie met draadloze afstands- of handbediening. De Duo-modellen hebben een registratiesysteem waarin alle uitgevoerde handelingen worden opgeslagen.

De besturingsvarianten Pro en HiPro zorgen voor hogere productiviteit, meer precisie en snellere cyclustijden. De Pro-besturing is voorzien van een handmatige snelheidscontrole en het registratiesysteem van de Duo-modellen.

De topvariant, HiProm kan handmatig én radiografisch worden bestuurd. Met het radiografische systeem kunnen elektronische en hydraulische functies van de kraan worden gecombineerd. De stuurhendels op de kraan schakelen uit als de radiografische bediening wordt ingeschakeld.

Reageer op dit artikel