nieuws

MVRDV valt met WoZoCo in de prijzen

bouwbreed Premium

Het architectenbureau MVRDV (Maas, Van Rijs en De Vries) heeft de A.J. van Eckprijs ontvangen voor het ontwerp van het Woonzorgcomplex (WoZoCo) in Amsterdam.

De jury kende de prijs toe vanwege de bijzondere constructie van uit het basisgebouw stekende verblijfsruimten. De ‘zwevende’ ruimten, die als uitkragende woondozen aan het gebouw zijn gemaakt, lijken de zwaartekracht te trotseren. De jury oordeelde dat de constructie ‘zuiver was geïntegreerd in het gehele complex.’

Het gebouw is het eerste grote gebouw dat MVRDV realiseerde, maar volgens een woordvoerder van het Rotterdamse architectenbureau zeker niet het laatste omdat er ‘heel veel’ nieuwe projecten op stapel staan.

De A.J. van Eckprijs wordt slechts eens in de vijf jaar toegekend, bij voorkeur aan het eerste gebouw van een jong architectenbureau De prijs bestaat uit een penning en een bedrag van tienduizend gulden.

Op 1 december zal MVRDV de prijs in Amsterdam in ontvangst nemen.

Reageer op dit artikel