nieuws

Limburg praat weer over ophoging kades

bouwbreed Premium

De provincie Limburg gaat opnieuw met Roermond, Venlo en Gennep praten over de beveiliging tegen hoog water van de Maas. Dat hebben vertegenwoordigers van de provincie in Den Haag afgesproken met de staatssecretarissen De Vries (waterstaat) en Faber (natuurbeheer).

De Vries en Faber legden Limburg met name de vraag voor, hoe snel een betere beveiliging tegen overstromingen moet worden gerealiseerd. Daarover gaat de provincie nu praten met de gemeenten.

De Vries hanteerde tot nog toe het uitgangspunt dat voor 2006 70 procent van de Limburgers tegen overstromingen moet zijn beschermd. Voor hen moest het risico van overstromingen dan zijn teruggebracht naar eens in de 250 jaar. Om die datum te kunnen halen, moeten de kades in Roermond, Venlo en Gennep met nog eens één tot anderhalve meter worden verhoogd.

Reageer op dit artikel