nieuws

Landelijke installateursketen verwacht snelle groei

bouwbreed

De landelijke installateursketen Comfortrend breidt binnenkort uit met dertig nieuwe leden, verwacht directeur T. Toering. De sinds een jaar actieve landelijke onderneming heeft nu elf leden, voornamelijk in Noord Nederland.

In januari begint het Friese bedrijf in de provincies Noord en Zuid Holland actief met de werving van installatiebedrijven. “We starten dan in de Randstad met een accountmanager. Ik verwacht dat we daar in januari al zes deelnemende bedrijven zullen hebben”, vervolgt de directeur.

Doelstelling van de nieuwe onderneming is dat er in 2002 tussen de 120 en 130 bedrijven lid zijn van het netwerk. “Dan hebben we gemiddeld tien leden per provincie, waarbij we een bepaalde verdeelsleutel over de bevolking van Nederland hebben. Dus in het Westen meer leden per provincie en in de minder dicht bevolkte delen van Nederland minder leden.”

Comfortrend biedt installateurs voordelen, volgens Toering. “Wij geven ondersteuning op marketing- en organisatiegebied.” Volgens hem hebben veel installatiebedrijven daar belangstelling voor, want “we nemen hen veel werk uit handen. Op marketinggebied verzorgt de onderneming onder andere de voorlichting aan de consument aan de hand van folders, nieuwsbrieven en dergelijke. “We hebben geconstateerd dat een installatie uit producten van meerdere leveranciers bestaat”, aldus Toering. “Meerdere installaties in huis, verwarming, licht, airco, worden straks allemaal bediend via de mobiele telefoon én via het installatiekanaal. Het betekent dat de markt snel verandert en de installateur heeft niet de tijd om alles voor zijn klanten op een rijtje te zetten. Dat doen wij dus landelijk, waarbij we de consument één voorlichtingsproduct geven.”

Comfortrend helpt verder de aangesloten ondernemers hun voorraadbeheer en logistiek te organiseren. Daarnaast heeft de landelijke keten ook een gezamenlijk onderhoudsgarantieplan ontwikkeld en heeft het een financieringsconstructie bedacht voor de consument en installateur.

De keten richt zich vooral op installatiebedrijven van tussen de vijftien en vijftig werknemers.

Reageer op dit artikel