nieuws

Investeringsniveau industrie blijft hoog

bouwbreed

Ondernemers in de Nederlandse industrie verwachten in 2001 zo’n 5 procent meer te investeren in vergelijking met dit jaar. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek becijferd.

De investeringen dit jaar zullen naar verwachting 13 procent hoger uitvallen dan in 1999. Met deze groei zullen de investeringen in 2000 ruim 21 miljard gulden bedragen. Dit jaar en volgend jaar beloven hiermee topjaren te worden.

Ondernemers in de metaal- en elektrotechnische industrie verwachten fors meer te investeren in 2000. De groei ten opzichte van vorig jaar zal 21 procent bedragen. Het investeringsniveau loopt daarmee op tot een recordbedrag van ruim 6,5 miljard gulden. Voor 2001 wordt een lichte daling (van ongeveer 3 procent) verwacht.

De ondernemers in de bouwmaterialenindustrie voorzien in 2001 een groei van 28 procent. De investeringen stijgen daarmee van 8,3 miljoen in 2000 tot 11 miljoen in 2001.

Reageer op dit artikel