nieuws

ING Vastgoed breekt met Edese combinatie

bouwbreed Premium

De bouw van winkels en appartementen in het centrum van Ede dreigt vertraging op te lopen. Projectontwikkelaar ING Vastgoed is voor een deel van het Centrumproject op zoek naar een nieuwe aannemer.

De vorige aannemer, de lokale bouwcombinatie BCE Bouw/Van Driesten Bouw, heeft zijn congé gekregen omdat ING Vastgoed de kosten te hoog vond. Inmiddels heeft de ontwikkelaar met een aantal ondernemingen contact.

Na maanden onderhandelen zijn ontwikkelaar en bouwcombinatie niet tot overeenstemming gekomen over de prijs. De standpunten lopen uiteen wat betreft de bouw van de Vendelstraatpassage en de renovatie van een deel van het voormalig Marnixcollege. Beide deelprojecten vormen een entree tot het nieuwe winkelgebied.

De mislukte onderhandelingen hebben alleen gevolgen voor de deelprojecten. “Voor het hoofdproject blijven de Edese bedrijven de hoofdaannemer”, zegt de woordvoerster.

In totaal gaat de herinrichting van het gebied tussen de huidige winkelstraat en het gemeentehuis 300 miljoen gulden kosten. Het plan behelst een ondergrondse parkeergarage met 2200 plaatsen, 22.000 vierkante meter winkeloppervlakte daar bovenop, 660 woningen en ruim vijfduizend vierkante meter kantoorruimte.

De bouw van de parkeergarage is in volle gang. Komende week wordt het hoogste punt bereikt voor het bovengrondse deel met winkels, appartementen en kantoren. Garage en casco van de winkels worden in februari opgeleverd. Daarna volgt de afbouw van negentig appartementen boven de winkels.

“Wat ons aandeel in de werkzaamheden betreft is tegen de bouwvak van 2001 alles klaar”, zegt woordvoerder Koopman van de bouwcombinatie. Voor de tweede fase van de renovatie van het voormalig Marnixcollege is nog geen vergunning verstrekt. Of de bouw van dit deel van het project op korte termijn gereed is, is door de recente ontwikkelen onzeker geworden.

Reageer op dit artikel