nieuws

Infraroodcamera tegen verspilling energie

bouwbreed Premium

Flir Systems heeft wereldwijd al circa 30.000 uiteenlopende systemen met infrarood- camera’s verkocht. Die worden gebruikt voor preventief onderhoud, onderzoek en ontwikkeling, niet-destructief onderzoek, procesbesturing en openbare veiligheid. De Amerikaanse supermarktketen H-E-B bespaart er jaarlijks zo’n half miljoen gulden mee. De infraroodcamera’s controleren het energieverbruik van koelingen en elektrische installaties en voorkomen dat warmte weglekt door muren en daken. De keten gebruikt het systeem nu tien jaar. Afhankelijk van de randapparatuur waarschuwt een infraroodcamera automatisch wanneer een voorziening onderhoud behoeft.

Een infraroodcamera bewaakt het vormproces van verpakkingen.

Reageer op dit artikel