nieuws

In bouwfase beton vloeistofdicht maken

bouwbreed Premium

In het kader van de wet Bodembescherming introduceert Joosten Bouwstoffen BV Mowilith LDM 6880, voor het vloeistofdicht maken van beton, op de Nederlandse markt. Mowilith is een waterige dispersie op basis van styreen en acrylzuurester die in de natte fase aan het beton wordt toegevoegd.

Na uitdroging ontstaat volgens Joosten een beton met hoge weerstand tegen indringing van stoffen en agressieve middelen. Volgens onderzoeksbureau INTRON verhoogt toevoeging van dertig kilo Mowilith per kubieke meter beton de weerstand tegen vloeistofindringing met een factor twee. Uitgedrukt in tijd duurt het vier keer zo lang tot dezelfde indringingsdiepte is bereikt als bij onbehandeld beton.

Joosten Bouwstoffen BV, Werkendam, telefoon (0183) 500865.

Reageer op dit artikel