nieuws

Hochtief biedt Israël onderdak in Berlijn

bouwbreed

Hochtief heeft in Berlijn het nieuwe ambassadegebouw van Israël opgeleverd. Het project kost 22 miljoen gulden. Een bijzondere karakteristiek is de aan alle zijden uit het gebouw stekende Jerusalemwand, bekleed met natuursteen uit Israël. Samen met de koperen plafonds, de toepassing van glas en gevels van Kirchheimer-kalksteen herinnert deze de bezoeker aan de geschiedenis van Israël.

Hochtief bouwt in Berlijn ook de ambassades van Nederland, Brazilië en Mexico. De gezamenlijke projecten hebben een waarde van 81,4 miljoen gulden. De ambassades van Brazilië en Mexico zijn al opgeleverd. De Nederlandse ambassade moet in 2002 gereed zijn.

Algemeen-directeur Hans-Peter Keitel van Hochtief neemt binnen het concern de leiding op zich van de sector luchthavens. Met projecten in Athene, Berlijn, Hamburg en Düsseldorf is de luchtvaart steeds belangrijker. Per 1 december treedt Martin Rohr toe tot de directie. De 45-jarige had vroeger een eigen bouwbedrijf en werkte sinds 1996 als hoofd van de Hochtief-vestiging in München. Rohr krijgt de verantwoording voor tunnel- en ingenieursbouw. Wolfgang Leichnitz (47) verlaat na acht jaar Hochtief de directiekamer en gaat elders in het bedrijfsleven aan de slag.

Reageer op dit artikel