nieuws

HBG koopt terrein Effatha in Voorburg

bouwbreed

HBG Vastgoed heeft voor 30 miljoen het Effatha-terrein in Voorburg gekocht. Het bedrijf zal daar zo’n tachtig appartementen in de hogere prijsklasse realiseren. De bouw start naar verwachting in 2002. Het terrein was in gebruik door het instituut voor doven Effatha. Het ligt langs de Vliet vlakbij de grens met Rijswijk en wordt omsloten door de parken Hoekenburg en Arentsburg. Er staan zes te slopen gebouwen op.

De villa’s Hoekenburg en Arentsburg, die gemeentelijk monument zijn, staan inmiddels op de selectielijst voor rijksmonumenten. In het verleden zijn op deze locatie resten aangetroffen van de Romeinse nederzetting Forum Hadriani. Het hele terrein maakt deel uit van het archeologisch monument Forum Hadriani. Het is één van de twee niet-militaire archeologische monumenten van Nederland. Dit stelt bijzondere eisen aan de bouw van de appartementen.

Reageer op dit artikel